23948sdkhjf

Tre tips som ger dig kompetent personal

Att hitta kompetent personal är en fråga många företag tampas med. Inte minst inom plåtslagaryrket. Men hur ska man gå till väga för att vinna kampen mot kompetensen?

Mathias Mattsson driver Pogab Plåt och sitter i Företagarna Göteborgs styrelse. Han har knäckt koden för hur man lockar till sig plåtslagare, i alla fall till det egna företaget. I ett inlägg på Företagarnas hemsida delar han med sig av sina bästa tips.

1. Skapa ett intresse

Att skapa ett intresse för företaget är viktigt. Syns man inte, så finns man inte. Bygg ett varumärke kring bolaget och försök nå ut på sociala medier och visa hur kul jobbet är. Lyft fram personalen, kunderna och leverantörerna – allt för att väcka ett intresse hos en eventuell medarbetare.

2. Sätt upp en plan för praktikanter

Först ska man komma ihåg att man inte ska tjäna pengar på en praktikant, utan det är en person man investerar i. Hur tar vi hand om denna person? Det kan vara bra att skicka ut ett informationsblad innan praktiken börjar, så personen är vet vad som väntar. Det ger personen bättre självförtroende.

3. Predika om ditt skrå

Visa att yrket är något att vara stolt över. Tala gott om hantverket – eller gör som jag och syns i media. Då skapas ett intresse. Kanske någon uppmärksammar det vi gör och pratar gott om det till andra. Man vet ju aldrig vem som är nästa medarbetare?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094