23948sdkhjf

Lesjöfors lovordar verksamhet i Lettland

Årets Elmia Subcontractor har Lettland som partnerland. Ett land som tidigare förknippades med lågpris, men som även erbjuder ett stort kunnande. Detta faktum skriver Lesjöfors koncernchef gärna under på
Lesjöfors har bedrivit verksamhet i Lettland i åtta år. Här produceras en stor andel av koncernens stans- och banddetaljer.

– För vår del har vår verksamhet i Lettland varit viktig för Lesjöfors totala utveckling i världen, säger Lesjöfors koncernchef Kjell-Arne Lindbäck vid en presskonferens på Lettlands ambassad i Stockholm i samband med att mässamarbetet tillkännagavs.

Fördelaktig kostnadsbild i kombination med kompetens
Låga löner och ett i övrigt fördelaktigt kostnadsläge är av tradition det som förknippas med produktion i Lettland. Men den bilden är väldigt förenklad och stämmer inte med verkligheten, menar Lesjöfors koncernchef Kjell-Arne Lindbäck.

– När vi tog beslutet att etablera oss i Lettland 2004 var det gynnsamma kostnadsläget en bidragande orsak, men inte det som avgjorde. Närheten till Sverige och att det fanns kunnig personal att tillgå vägde minst lika tungt. Sammantaget ser jag Lettland som ett mycket intressant alternativ för den som ska lokalisera produktion i ett främmande land. För Lesjöfors del har hela verksamheten i Lettland varit mycket lyckosam och betytt mycket för den positiva utvecklingen koncernen har haft och har, avslutar Kjell- Arne Lindbäck i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08