23948sdkhjf

Parts AB förvärvar bolag i Europa

Saab Automobile Parts AB förvärvar Saab Automobile AB:s dotterbolag i Spanien och Italien
Saab Automobile Parts AB har av Saab Automobile AB:s konkursbo förvärvat dess tidigare dotterbolag i Spanien och Italien. Efter förvärven kommer bolagen i Spanien och Italien att verka som helägda dotterbolag till Saab Automobile Parts AB och samtlig personal i bolagen kommer att fortsätta sin anställning.

- Förvärven är ett naturligt steg för att säkra vår närvaro på klassiska Saabmarknader som Spanien och Italien. Det finns en stor Saabflotta i dessa länder och i och med den här affären säkerställer vi vår representation för att tillhandahålla reservdelar, serviceprogram och teknisk support för Saabägarna i regionen. I och med att vi tar över ägandeskapet ser vi stora möjligheter att utveckla verksamheten och stärka bolagen inför framtiden, säger Lennart Ståhl, vd för Saab Automobile Parts AB.

Förvärven i Spanien och Italien är ytterligare ett steg i Saab Automobile Parts satsningar att serva Saabägare globalt med reservdelar och övrig eftermarknadsservice. Tidigare under året har Saab Automobile Parts AB bildat dotterbolag i Storbritannien och i Nordamerika samt etablerat verksamhet med kommersiell inriktning i Trollhättan.

- Vi arbetar med försäljning och distribution av reservdelar på ett 60-tal marknader och det är en ständigt pågående process att se över och utveckla våra affärsmöjligheter. Det är fullt möjligt att vi kan komma att utvidga vår verksamhet internationellt genom ytterligare etableringar, säger Lennart Ståhl i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078