23948sdkhjf

Hållbar transport i norr ska göra omställningen grönare

Samverkansplattform ska utveckla hållbara transport- och logistikösningar i norr.

Den nationella samverkansplattformen Closer ska vara med och stötta omställningen till hållbara tunga transporter på väg, järnväg och sjöfart i Norrbotten. Plattformen, som består av omkring 60 partners, drivs av Lindholmen Science Park. 

Samtidigt blir Luleå tekniska universitets affärsutvecklingsbolag LTU Business, värdorganisation för Closer i norra Sverige, och arbetet med utvecklingen av transporterna kommer att starta under början av året.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– När Closer nu stärker närvaron i norra Sverige är det tillsammans med LTU Business. Denna etablering är inte en regional angelägenhet utan även en nationell och internationell sådan, säger Bo Hallams, styrelseordförande, Closer, i en kommentar.

Förhoppningarna med projektet, skriver Lindholmen Science Park, är att samverkan ska leda till konkreta resultat och gemensamma satsningar.

– Hållbar ståltillverkning, malmbrytning och annan industri omfattar i förlängningen även exporten från norra Sverige ut i världen och det är angeläget med en kraftfull satsning där offentlig-privat samverkan kan bidra till att påskynda omställningen. Vi ser fram emot att i samarbete med Closer samla aktörer från forskning, näringsliv och offentlig sektor för att accelerera utvecklingen och implementeringen av nya transport- och logistiklösningar, säger Gry Holmgren Hafskjold, vd LTU Business.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172