23948sdkhjf

Nu startar SM för unga plåtslagare

Nu drar uttagningstävlingar igång till "SM för unga plåtslagare 2023" på gymnasieskolor runtom i landet. Hela 101 elever som studerar till byggnadsplåtslagare har gett sig in i matchen.

Det är 17 olika skolor som ska delta och sammanlagt 101 plåtslagarelever där varje skola producerar ett vinnande bidrag som sedan branschjuryn får bedöma. Därefter utser juryn de sex bästa unga plåtslagarna i Sverige som får varsin plats i SM-finalen.

– SM för unga plåtslagare 2023 är ett sätt att lyfta unga talanger och belysa vikten av en nästa generation plåtslagare. Juryn kommer att bedöma tävlingsbidragen utifrån helhetsintryck, fackmannamässigt utförande och måttnoggrannhet så en finalplats är verkligen en tung merit, säger Magnus Karlqvist, yrkeslärare på Plåt & Ventbyråns branschskola samt tävlingsledare.

Varje år ändras tävlingsregler och avslöjas i sin helhet på tävlingsdagen. Men lite information har de fått reda på innan. Så som att den ska utföras i färgbelagd stålplåt och att de behöver kunskaper i enklare utbredningar. Till sin hjälp kommer de ha teknisk beskrivning, ritning och ett bedömningsprotokoll.

I år kommer årets jury bestå av representanter från Byggnads och Plåt & Ventföretagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08