23948sdkhjf

Höganäsbolagets vd avgår

Vd:n för Höganäs slutar med omedelbar verkan. 

Höganäs styrelse och Fredrik Emilson har gemensamt kommit överens om att Fredrik avgår som vd och koncernchef för Höganäs. Förändringen träder i kraft direkt. 

– Styrelsen har tillsammans med Fredrik kommit överens om att efter dessa intensiva år och inför den kommande strategin är det nu en perfekt tidpunkt för en förändring av ledarskapet, säger Magnus Hall, ordförande för Höganäs styrelse i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi är tacksamma för Fredriks expansion av Höganäs, hans ledarskap genom turbulenta tider och hur han har stärkt vår position som världens ledande metallpulverföretag.

– Efter mer än tretton år med Höganäs och nästan sex år som vd under turbulenta och utmanande förhållanden, tycker jag att det är dags att lämna över styret till nya krafter som med förnyad energi kan ta Höganäs till nästa nivå, säger Fredrik Emilson. 

Han förklarar varför han lämnar så snabbt. 

– För att göra övergången så smidig som möjligt har vi kommit överens om att göra en snabb överlämning, och därför kommer jag att lämna redan nu. Jag kommer att minnas min tid på Höganäs med stor tillgivenhet, särskilt hur mycket jag har uppskattat att arbeta med alla kollegor.

Sökandet efter en permanent ersättare för vd kommer att inledas.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079