23948sdkhjf

Alleima lanserar stål för damaskusknivar

Alleima har sedan 20-talet tillverkat knivstål – och nu utökar de portföljen ytterligare genom att lansera ett premium damaskusstål under varumärket Damax.

– Vi har en lång historia av att tillverka knivstål till olika kunder. Den här lanseringen gör det möjligt för Alleima att utöka vår portfölj och ytterligare möta efterfrågan från våra kunder. Vår moderna industrialiserade teknik gör produktionsprocessen mer kostnadseffektiv i stor skala och erbjuder samtidigt repeterbar kvalitet, säger Claes Åkerblom, divisionschef på Alleima i ett pressmeddelande.

Damaskusstålet kännetecknas av flera lager som svetsas samman som på så sätt skapar det karaktäristiska mönstret.

Stålproduktionen sker i samarbete med smidesföretaget Balbachdamast GmbH & Co. KG i Damaskus. Genom samarbetet skapar man den första storskaliga tillverkningen av Damaskusstål.

– Vi är de första och enda ståltillverkare som tillverkar Damaskus knivstål i industriell skala. Knivstålet kommer att ha samma höga kvalitet som hantverksknivstål och behålla den unika, klassiska estetisk designen som karaktäriserar damaskusstål, säger Daniel Larsson som är produktchef på Alleima.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156