23948sdkhjf

SSAB uppdaterar hållbarhetsmålen

Nu uppdaterar SSAB sina hållbarhetsmål med fokus på leverantörer.

För att tydliggöra förväntningarna på leverantörerna har nu SSAB har uppdaterat sin uppförandekod för leverantörer (SCOC). 

I ett pressmeddelande från företaget framgår det att den uppdaterade versionen nu innehåller ämnen som mänskliga rättigheter, modernt slaveri, biologisk mångald och återvinning och mer därtill.

– Med den uppdaterade versionen av SCOC tydliggör vi våra förväntningar på SSABs leverantörer och det ansvar de har gentemot oss. Det här är ett viktigt steg på den hållbarhetsresa som vi vill göra tillsammans med våra leverantörer, säger Christina Friborg som är hållbarhetschef på SSAB.

SSAB har idag cirka 20 000 leverantörer som alla är viktiga för att stålbolaget ska nå sina egna hållbarhetsmål. 

Uppförandekoden är i linje med flera internationella konventioner och standarder, som FN:s Global Compact, OECD:s riktlinjer för multinationella företag, International Bill of Human Rights och FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter.

Lisa Lindén som är hållbarhetsansvarig för inköp understryker vikten av SCOC gentemot leverantörerna.

– Det är viktigt för oss att våra leverantörer förstår och förbinder sig till vår SCOC. Vi ser kontinuerligt över våra leverantörers hållbarhetsarbete eftersom hållbarhetskriterier är viktiga när vi fattar våra inköpsbeslut, säger Lisa Lidén avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11