23948sdkhjf

Metso Outotec levererar till koppar- och nickelprojekt

Metso Outotec har tilldelats en order för leverans av mineralbearbetningstekniker till West Musgraves koppar- och nickelprojekt i Australien tillhörande OZ Minerals.

Ordern bokförs till Minerals orderingång för fjärde kvartalet 2022. 

Leveransen omfattar bland annat en MP1250 TM-konkross som kräver lågt underhåll och har hög kapacitet, Planet Positive processutrustning, samt Metso Outotecs höghastighetsförtjockningsmedel. Det valdes ut för sin toppmoderna teknik och baserades på referenser från tidigare, liknande processanläggningar. 

Metso Outotec utförde laboratorietestarbete för att underlätta valet av förtjockningsmedel, vilket de skriver i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att arbeta med West Musgrave Project med OZ Minerals. Vi kunde anpassa oss till projektets viktigaste värdedrivare i ett tidigt skede och ge teknisk expertsupport. OZ Minerals har valt ledande klass Planet Positive processutrustning för sin nickel- och kopparproduktionsprocess, och de kommer också att kunna dra nytta av vår omfattande eftermarknadskapacitet och fotavtryck i västra Australien, säger Kai Rönnberg, vice president, Minerals Sales – Asia Pacific på Metso Outotec.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraftig ökning av konkurser i Sverige
36 miljoner till forskning som ska stärka svensk industri
Debatt: ”Batteriguldet” ingen "quick fix”
De vill göra skillnad med koldioxidreducerat stål
Världens råstålsproduktion i december
De använder sig uteslutande av återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.188