23948sdkhjf

Hydro ska förse Mercedes-Benz med grönt aluminum

Aluminiumtillverkaren Hydro och Mercedes-Benz ska samarbeta för klimatet genom en gemensam färdplan för teknik med låga koldioxidavtryck.

Hydro ska förse biltillverkaren med aluminium med låga koldioxidutsläpp. Detta för att minska koldioxidavtrycket från deras fordonsflotta, skriver Mercedes-Benz i pressmeddelandet. 

Samarbetet startar 2023 och löper fram till 2030. Under den tiden kommer teknologifärdplanen tas fram som syftar till att utveckla aluminiumlösningar godkända för fordonssektorn med ett koldioxidavtryck som ligger under tre kilo koldioxid per kilo aluminium.

Hydro kommer att leverera sina första volymer Hydro Reduxa 3.0 till Mercedes-Benz under 2023 och produkten kommer att introduceras till flera bilmodeller.

– Mercedes-Benz är ett framåtlutat företag och en perfekt partner för Hydro. Ambitionen att göra hela sin flotta av nya personbilar CO2-neutral till 2039 matchar Hydros ambition att leverera aluminium utan koldioxidutsläpp i industriell skala till 2030. Partnerskap och samarbete i värdekedjorna kan påskynda den tekniska utvecklingen som behövs för att minska utsläppen, och vi är glada över att har Mercedes-Benz anslutit till oss på vår väg mot koldioxidfri aluminium, säger Hilde Merete Aasheim, vd och koncernchef i Hydro i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.157