23948sdkhjf

Alleima ansluter till SBTi: "Viktigt att extern part bekräftar målen"

Nu ansluter sig Alleima till ramverket SBTi, Science Based Targets initiative, och sätter vetenskapsbaserade klimatmål för nettonoll-utsläpp. Detta i enlighet med Parisavtalet.

– Det är viktigt för oss att en extern part kan bekräfta våra ambitiösa mål och vi vill lyfta fram vikten av hållbarhet i hela vår verksamhet, säger Göran Björkman, vd och koncernchef på Alleima i pressmeddelandet.

Genom att gå med i SBTi, kommer stålbolaget att utöka omfattning till hela värdekedjan och nettonoll-mål kommer att sättas upp. Man ska också ta fram ett målförslag, som ska genomgå teknisk validering av SBTi, innan lansering, vilket framgår av pressmeddelandet. Tidsramen för detta är 24 månader.

– Hållbarhet är en integrerad del av vår strategi, är en del av vårt dna och är av avgörande betydelse för samhället i stort, såväl som för våra kunder. Våra avancerade material produceras med ett lågt koldioxidavtryck och gör det möjligt för kunder att bli mer hållbara. Science Based Targets initiative kommer att bidra till ökad trovärdighet, förtydliga vår ambition för våra kunder och göra det möjligt för oss att aktivt arbeta med vår leverantörskedja för att hantera deras koldioxidavtryck, säger Göran Björkman avslutningsvis.

Science Based Targets initiative:

Science Based Targets initiative (SBTi) är ett partnerskap mellan Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) och World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi driver ambitiösa klimatåtgärder inom den privata sektorn genom att göra det möjligt för företag att sätta upp vetenskapsbaserade mål för minskning av växthusgasutsläpp.

SBTi

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.188