23948sdkhjf

Afry får uppdrag när koboltprocessanläggning ska expandera

Finska Jervois, leverantör av koboltprodukter, planerar bygga ut sin processanläggning för kobolt i Karleby, Finland. Till det anlitar de svenska Afry.

AFRY har fått uppdraget att leverera tekniska konsulttjänster, samordna arbetet med miljötillstånd samt att göra en omfattande genomförbarhetsstudie för utbyggnaden. Det skriver Afry i ett pressmeddelande.

Jervois önskar öka produktionskapaciteten för kobolt för att möta den ökade efterfrågan inom batterisektorn. Expansionen planerar ökade den årliga kapaciteten från dagens 6 250 ton till minst 12 250 ton kobolt.

– Batterimineraler, som kobolt, stöttar den nödvändiga energiomställningen i Europa. Jervois har höga ambitioner att fortsätta stötta omställningen så att Europa ska nå sina klimatmål. Tillsammans med Afry kommer vi att kunna dra nytta av den bästa lokala kompetensen och av våra goda resultat inom hållbar produktion här i Norden, säger Sami Kallioinen, vd för Jervois Finland.

Även Kalle Rasinmäki, chef för Afry Process Industries i Finland har kommenterat uppdraget.

– Vi är stolta över att få samarbeta med Jervois i detta projekt för att utöka produktionen av koboltbaserade produkter i Finland. Tillsammans med Jervois utformar vi en modern processanläggning som ska säkra de kritiska leverantörskedjorna av mineraler som är avgörande för energiomställningen och för att vi ska nå klimatmålen. Afry:s engagemang för hållbara lösningar inom gruv- och metallindustri och för att använda den bästa tillgängliga tekniken gör det möjligt för Jervois att uppfylla sina höga miljö- och hållbarhetsstandarder.

Uppdraget beräknas vara slutfört tredje kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172