23948sdkhjf

De får 15 miljoner för att utveckla zinkbatterier

Enerpoly, som utvecklar zinkbatterier, stängde nyligen sin såddrunda som generade 15 miljoner svenska kronor.

Det svenskbaserade företaget, med huvudkontor i Stockholm, utvecklar zinkjonbatterier som erbjuder hållbara stationära energilösningar.

Bankprofilen, och en av investerarna, Eirik Winter berättar i pressmeddelandet varför han valt att investera.

– Energikrisen påverkar oss alla. Enerpoly är ett intressant bolag då de arbetar med att lösa flera av energikrisens problem, genom överkomliga priser och en tillförlitlig leveranskedja inom energilagring. Utvecklingen är avgörande i dessa tider när energisäkerhet, tillgång och hållbarhet blir avgörande för Norden.

Eloisa de Castro är vd på Enerpoly. Hon menar att batteriindustrin kämpar för att skapa lokala leveranskedjor och produktionsinfrastruktur för att säkerställa framtida stabilitet. Det är därför det är viktigt att företaget siktar på att etablera inhemsk batteritillverkning med en teknik som använder material som kan köpas i Sverige.

Zink som används till batterierna utvinns både i Sverige och på andra platser i Europa, vilket bidrar till konkurrenskraft globalt. Zinkteknologin kan stötta Europa i den globala kapplöpningen, som leds av Kina och USA, genom att bidra till strategisk autonomi och hållbarhet.

Råvarorna bidrar också till prisvärdhet, och en säkrare batteritillverkning då komponenterna är vattenbaserade och inte kan antändas eller explodera.

Med investeringsrundan vill Enerpoly finansiera ett pilotprojekt av batteriteknologin som ska genomföras i Sverige, Europa och globalt. Detta tillsammans med innovatörer inom hållbar energilagring. De beräknas starta under 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098