23948sdkhjf

Hydro förvärvar tyska Hueck

Hydro förvärvar tyska Hueck, leverantör av aluminiumsystem till byggindustrin.

Hueck är ett familjeägt, tysk leverantör av aluminiumsystem och extruderade aluminiumprofiler. Förvärvet kommer att komplettera Hydro Extrusions tillverkningsstruktur och stärka deras europeiska ställning.

Hydro Building Systems och dess varumärken i Tyskland och på andra europeiska marknader kommer förstärkas genom att erbjuda ett bredare och mer innovativt produktsortiment. Det framgår i ett pressmeddelande.

Hueck är en familjeägd leverantör av aluminiumsystem och extruderade aluminiumprofiler med huvudkontor i tyska Lüdenscheid. 

Hueck Systems, med huvudkontor i Lüdensheid, specialiserar sig på lösningar för fönster, dörrar och fasader till byggindustrin och har verksamhet på flera platser runt om i Europa. Hydro Building Systems levererar hållbara aluminiumlösningar för fönster, dörrar och fasader och strävar efter cirkulär ekonomi, bland annat genom lösningar som innehåller minst 75 % återvunnet och 95 % återvinningsbart material.

I pressmeddelandet kommenterar Henri Gomez, Senior Vice President på Hydro Building Systems förvärvet.

– Som ett enda företag ska Hueck och Hydro Building Systems varumärken tillsammans fokusera på hållbarhet, lokal närvaro och teknisk expertis. Vårt uppdrag förblir oförändrat i och med förvärvet av Hueck – vi är fast beslutna om att hjälpa våra kunder att utforska nya möjligheter inom byggmarknaden. Våra duktiga medarbetare och vårt starka fokus på kundernas verksamheter och produkternas kvalitet gör oss till den partner som kunderna behöver för att nå sina mål.

Fakta Hueck:

Hueck har 500 anställda, två pressar och ett smältverk och är indelat i två verksamhetsområden: Hueck Extrusion och Hueck Systems.

Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraftig ökning av konkurser i Sverige
36 miljoner till forskning som ska stärka svensk industri
Debatt: ”Batteriguldet” ingen "quick fix”
De vill göra skillnad med koldioxidreducerat stål
Världens råstålsproduktion i december
De använder sig uteslutande av återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.563