23948sdkhjf

De belönas för examensarbete om järnframställning och gruvverksamhet

Två studenter vid Luleå tekniska universitet har erhållit stipendier om 25 000 kronor var för bästa examensarbete avseende järnframställning och gruvverksamhet.

Det är Luleå tekniska universitet som skriver på sin hemsida att studenterna Ingeborg Hjorth och Maria Sandlund erhållit stipendier om 25 000 kronor vardera från Björn Wahlströms fond. 

Alla nominerade examensarbeten inom fonden ska ha ett fokus på gruvverksamhet och järnframställning. 

Ingeborg Hjorth läste masterprogrammet i geovetenskap och Maria Sandlund har studerat på civilingenjörsprogrammet i naturresursteknik. De kommenterar utmärkelsen på LTU:s hemsida.

– Jag är mycket tacksam över att få ta emot det här priset. Jag vill tacka alla som bidragit till projektet och gett mig stöd i arbetet, säger Ingeborg Hjorth.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att ha fått Björn Wahlströms pris för bästa examensarbete och jag vill tacka alla som stöttade mig under arbetet. Prispengarna blir ett välkommet bidrag till en efterlängtad resa, säger Maria Sandlund.

Fakta:

Stiftelsen Björn Wahlströms fond bildades 1991 i samband med att Björn Wahlström slutade som ordförande i SSAB Svenskt Stål AB. Donatorer var SSAB Svenskt Stål AB och dåvarande Förvaltningsaktiebolaget Fortia.

Luleå tekniska universitet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125