23948sdkhjf

Metso Outotec stänger av snabbsmältugn

Metso Outotec ska stänga ner en snabbsmältugn vid en kopparbearbetningsanläggning i Sydamerika. 

Metso Outotec har tilldelats ett servicekontrakt för avstängning, varav hälften av ordervärdet, som överstiger 10 miljoner euro, bokförs i Metals orderingång för fjärde kvartalet. Resten bokförs i Minerals orderingång, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Servicekontraktet innebär en leveransomfattning som inkluderar en komplett rekonstruktion av ugnen. Det innebär rivning av ugnen, mekanisk rekonstruktion av väggar och golv, avinstallation och installation av kylelement, rördragning och installation av nya eldfasta material.

Riso Valakri, chef för tjänsteförsäljning, affärsområde Metals, på Metso Outotec kommenterar kontraktet.

– Planerade nedläggningar av smältugnar är viktiga för att undvika eldfasta haverier och för att säkerställa ugnens prestanda under den följande produktionsperioden. Slitage av eldfast foder kan också resultera i skador på utrustningskomponenter, vilket orsakar energislöseri, minskad prestanda och stopp. Från och med en omfattande avstängningsplan säkerställer vår avstängningsledningsgrupp att avstängningen sker i tid och inom budget utan några säkerhetsincidenter, vilket gör att kunden kan återgå till full produktion med en tillgång som levererar enligt plan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063