23948sdkhjf

Podcast ska lära barn om metaller och svensk industrihistoria

Det är föreningarna Bergskraft Bergslagen och Industrilandskap Bergslagen med bidrag från Knutbergsstiftelsen, som ska släppa en podcast om metaller, Bergslagens historia och dess roll i industriutvecklingen. Målgruppen är barn.

Podcasten ska släppas i tio avsnitt, programledas av barn där tanken är att lyfta fram intressanta personer och händelser kopplat till industrihistoria, vilket framgår i ett pressmeddelande.

Några av frågorna som kommer att diskuteras är: Först var det järn och koppar - nu tittar vi på kobolt och nickel. Vilka blir nästa generations innovationsmetaller?

Podcasten kommer bland annat att släppas på lärportalen som tagits fram inom Metals4U+, som är ett projekt med målsättning att skapa förståelse för metallers och mineralers ursprung – varför vi använder dem och till vad och varför gruvor är nödvändiga. Projektet vill också utveckla ett digitalt verktyg för att undervisa om mineraler och metaller i skolan.  Ett ämne som blir allt mer viktigt för den gröna omställningen och en hållbar framtid.

Under hösten 2023 ska inspelningarna vara klara och publiceras på diverse medier, bland annat Metals4U+.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078