23948sdkhjf

Outokumpu och Klöckner & Co samarbetar för hållbar stålbransch

Outokumpu går samman med stål- och metalldistributören Klöckner & Co och levererar sina första band tillverkade av utsläppsminimerat rostfritt stål.

Outokumpus lanserade sin Circle Green-produktlinje i juni, 2022.

I ett pressmeddelande skriver nu företaget att de inlett ett samarbete med Klöckner & Co genom att leverera band tillverkat av det rostfria stålet med minimerat koldioxidutsläpp. Leveranser i större mängder avses komma från och med nästa år, 2023.

– Efter att ha säkrat betydande mängder koldioxidreducerat stål i ett tidigt skede, så åtar vi oss nu även att öka tillgängligheten på andra koldioxidreducerade metaller för våra kunder – Outokumpus första Circle Green-produkt i form av band är ännu ett viktigt steg i rätt riktning för vårt företag. Därigenom möjliggör vi för ännu fler av våra kunder att bygga hållbara värdekedjor redan idag och stärker vår ställning som en pionjär inom hållbarhet, säger Guido Kerkhoff, vd för Klöckner & Co.

Samarbetet gör att Klöckner & Co utökar sin portfölj av koldioxidreducerade material, tjänster och logistik under sitt nya varumärke Nexigen.

Heikki Malinen är koncernchef och vd för Outokumpu, kommenterar samarbetet i pressmeddelandet.

– Vi vill hjälpa våra kunder och partner att utveckla lösningar som minskar klimatbelastningen med hjälp av rätt materialval. Tidigare i år lanserade vi vår utsläppsminimerade produkt, Circle Green, som har väckt intresse och skapat efterfrågan bland våra kunder i olika segment. Det gläder oss att samarbeta med Klöckner & Co – båda företagen förenas i sin starka strävan efter en hållbar stål- och metallbransch, vilket vi återigen kommer närmare genom vårt samarbete. Att ingå partnerskap kring hållbarhet innebär en möjlighet att kapa utsläppen och hjälpa företag att nå sina klimatmål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094