23948sdkhjf

ABB samarbetar med Fortum

ABB ska svara för all automations- och elektrifieringsutrustning till Fortum Värmes nya avfallseldade kraftvärmeverk i Sigtuna kommun
ABB har tagit hem en order till Bristaverkets nya avfallseldade kraftvärmeverk. Beställare är Fortum Värme och det totala ordervärdet för ABB är 120 miljoner kronor. Projektet drivs som ett konsortium där ABB svarar för konstruktion, projektledning samt leveranserna av kraft- och automationssystemen och företaget Goodtech utför installationsarbetet.

-Vi har gjort en noggrann bedömning och ABB hade den bästa helhetslösningen. Dessutom har vi här på Bristaverket goda erfarenheter av ABB sedan tidigare. Jag ser fram emot detta samarbete, säger Alf Forsberg, projektledare inom Fortum Värme för Bristaprojektet i ett pressmeddelande.

-Konstruktionsarbetet pågår redan för fullt och vi räknar med att påbörja installationerna av både kraftsystem och automationsutrustning efter årsskiftet. Allt beräknas vara klart för produktionsstart under fjärde kvartalet 2013, säger Bo-Anders Carlsson, ansvarig för Bristaprojektet inom Power Generation i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094