23948sdkhjf

Ukrainas metallreserv nu i ryska händer

Ukraina har världens femte största mineral- och metallresurs, sett till rena pengar. Detta sägs nu vara tänkbart motiv bakom Rysslands invasion i Ukraina.

Genom invasionen har Ryssland därmed kommit över Ukrainas resurser på sällsynta jordartsmetaller. Enligt det kanadensiska riskanalysföretagets Secdevs medgrundare Rob Muggah, är det ett av de fem största i världen. Det skriver Expressen.

Rob Muggah menar att det är en trolig anledning till invasionen. Den insikten fick riskanalysföretaget att undersöka Ukraina på närmare håll.

I Ukrainas fyndigheter ingår 117 av de 120 mest använda och eftertraktade mineralerna och metallerna, varav nästan hälften finns i landets östra delar. Samma delar som Ryssland invaderat.

Secdevs uppskattar att runt 20 procent av landets naturresurser nu finns i Rysslands händer, skriver Expressen. Värdet uppskattas till cirka 12 500 miljarder dollar.

Secdevs gör bedömningen att omkring 20 procent av landets naturresurser är i ryska händer. Det uppskattade värdet uppgår till cirka 12 500 miljarder dollar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.191