23948sdkhjf

Världens första underjordstruck tillverkad med fossilfritt stål

Epiroc bryter ny mark. Detta med en prototyp av en batteridriven underjordstruck tillverkad av SSAB:s fossilfria stål.

Trucken har ett flak av det fossilfria stålet vilket kommer att minska koldioxidutsläppen med 10 ton per tillverkad enhet. Det skriver SSAB i ett pressmeddelande. Denna minskning motsvarar utsläppen från fem bensindrivna personbilar under ett år.  

Sami Niiranen är Chef för divisionen Epiroc Underground Rock Excavation och han menar att partnerskapet bolagen emellan kommer påskynda Epirocs hållbarhetsresa.

– Partnerskapet kommer att hjälpa Epiroc att påskynda resan för att skapa en mer hållbar framtid, leverera världens grönaste maskiner och stötta sina kunder. Vår innovationsagenda går hand i hand med våra kunders hållbarhetsagenda. I övergången till en ny ekonomi med låga koldioxidutsläpp kommer våra produkter och tjänster att vara viktiga för att våra kunder ska kunna nå sina klimatmål.

Minetruck MT42 Battery är ett genombrott och ett viktigt steg i Epirocs arbete med hållbar innovation. 

– Vi spelar alla en roll i att skapa en mer hållbar framtid. Vårt samarbete med SSAB har gjort det möjligt för oss att presentera världens första gruvtruck för underjordsverksamhet tillverkad med fossilfritt stål, säger Camilla Goldbeck-Löwe, Vice President Corporate Responsibility på Epiroc.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11