23948sdkhjf

Boliden Mineral AB och Siemens i samarbete

Boliden Mineral AB och Siemens i samarbete för att minska energiförbrukningen i gruvorna.
Som ett led i Boliden Mineral AB:s miljöengagemang har parterna tecknat ett Performance Contracting avtal. Energiprojektet innebär minskade driftskostnader, förbättrad inomhusmiljö och minskad miljöbelastning. Fastigheterna vid gruvan har en sammanlagd yta av 6 886m² och består av kontor, verkstad, dusch- och omklädningsutrymmen. Installerad teknik avseende värme och ventilation har varierande ålder och är i vissa fall omodern.

Åtgärderna resulterar i en energibesparing på ca 80 % samt en miljöbesparing på 440 ton CO2 per år. Detta motsvarar utsläppen från 76 oljeeldade villor per år.

– Genom detta projekt så minskar vi alltså våra kostnader samtidigt som vi nyttjar en tidigare helt outnyttjad energikälla, nämligen värmen i vattnet vi pumpar upp från gruvan, säger Karl-Erik Rånman, gruvchef på Kristinebergsgruvan Boliden Mineral AB i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada för det förtroende som Boliden Mineral AB ger oss när de vill minska sin energiförbrukning och värna om miljön. Performance Contracting-lösningen med Boliden visar att vi har ett starkt koncept som även passar gruvindustrin, säger Lena Modin på Siemens.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078