23948sdkhjf

Plåtföretagets nya vajersystem ska underlätta vid takarbete

Takarbeten pågår för fullt runt om i Sverige, trots vintersäsong. För att underlätta och skapa trygghet på de höga höjderna, lanserar Plannja nu ett nytt vajersystem.

Under höst- och vinterhalvåret när snö, regn och löv drabbar taken, är det extra viktigt med taksäkerhet. För att enkelt ta sig fram på taken används ett vajersystem. 

I linje med arbetsmiljöreglerna har Plannja utvecklat ett nytt vajersystem som ska underlätta vid takarbete. I pressmeddelandet berättar Ulf Gustafsson, taksäkerhetsexpert på Plannja, om systemet.

Vi märkte ett behov av en smidigare säkerhetslösning när arbetsmiljöreglerna förtydligades. Tidigare fick man gå runt osäkrad på taken, nu ska man alltid vara kopplad till säkerhetsutrustning. Det här kan upplevas som ett störningsmoment, med risk för att säkerhetslinan inte används. I vårt vajersystem har vi till exempel utvekcklat en löpare som lätt glider förbi de fästen och hörn man passerar, vilket gör att man obehindrat kan ta sig längs gångvägar och över takytor.

Det fungerar även att montera samma vajer längs stegar och bryggor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08