23948sdkhjf

Ståljätte utökar i Trelleborg

Areco Direct utökar sin verksamhet i södra Sverige genom att investera i en större anläggning i skånska Trelleborg. Satsningen gör att företaget höjer sin service för stål- och byggbranschen i området.

Ingvar Delén är vd för Areco Direct. Han menar att initiativet gör att företaget lämnar rollen som en renodlad grossist och skapar nya affärsmöjligheter.

I pressmeddelandet framgår det att tillträdet till anläggningen kommer att ske i februari nästa år, 2023. Fastigheten, med sina 4 000 kvadratmeter, ska användas för att lagerhålla och distribuera armeringsjärn och handelsstål.

Den nya anläggningen har gjort att Areco Direct idag har femton filialer runt om i Sverige.

– Det här är ett naturligt sätt för oss att ta nästa steg som företag och vi är väldigt glada över att få den här investeringen på plats. Fastigheten har väldigt goda logistikförbindelser där vi kommer att kunna få direktleveranser från stålverken in till vår lokal med både lastbil och järnväg. Det var en stor anledning till att vi var intresserade av just den här anläggningen, säger Ingvar Delén i pressmeddelandet.

– Koncernen har länge sett en möjlighet att ta större marknadsandelar inom segmentet armeringsjärn och handelsstål, särskilt i Skåne då en större aktör valt att flytta sin verksamhet längre norrut. Det ska bli väldigt spännande att låta Areco Direct ta nästa steg som företag och vi ser mycket fram emot våren, avslutar han.

Fakta: Areco bildades 1944 och tillverkar byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter.

Areco Direct är grossistverksamheten och lagerhåller de egentillverkade produkter ur Areco Profiles byggplåtssortiment, men har även ett brett sortiment inom handelsstål, armering och ventilation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
BMW investerar för att säkra tillgången på koppar
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.219