23948sdkhjf

Elfa flyttar

Företaget flyttar 15 tjänster från Väservik till Malmö, orsaken är en kraftig nedgång trots marknadssatsningar inom regionen
Elfa omorganiserar inom marknads- och säljfunktionerna samt flyttar vissa funktioner från Västervik till Malmö. Koncernen har under de senaste åren förstärkt organisationen väsentligt numerärt och kompetensmässigt på tjänstemannasidan samt genomfört diverse investeringar och marknadssatsningar i linje med koncernens långsiktiga strategi, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Nådde inte satta mål
Trots dessa satsningar har koncernen de senaste åren inte lyckats infria de budgeterade säljmålen, b.la. p.g.a. en mycket svag konjunktur sedan hösten 2008 med dämpad efterfrågan i b.la. Europa som en direkt följd. Den ekonomiska osäkerheten i Europa har inte förbättrat situationen varför även Elfa måsta anpassa sig efter dessa förhållanden.

Fabriken i Västervik kommer inte att påverkas. Västervik förblir en huvudenhet för tillverkning av inredning samt basen för flera centrala funktioner inom Supply, IS/IT samt koncept- och produktutveckling.

15 tjänster kommer att beröras av flytten och samtliga kommer att erbjudas motsvarande tjänst med placering i Malmö from 1 september 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096