23948sdkhjf

Lösningen ska få ordning på stålindustrins data

John Harrington är en av tre grundare till företaget HighByte. Inför Scanautomatic-mässan förra veckan hade han flugits in av Novotek för att möta potentiella kunder. Vi fick en pratstund med honom mellan kundmötena.

John Harrington bor och är verksam i USA. 2018 startade han tillsammans med två tidigare kollegor företaget HighByte där han nu jobbar som produktchef.

De jobbade alla på ett annat mjukvaruföretag inom industriell automation, men lämnade företaget för fyra år sedan för att jobba med HighByte och programvaran Intelligence Hub.

Novotek är verksamma inom produktion och automatisering ochHighBytes Intelligence Hub är ett av företagets nyaste satsningar inom digitalisering.

John Harrington berättar att de känt till Novotek i flera år, men att de kontaktade dem när HighByte skapades. Nu har de hängt ihop i fyra år.

– Vår förhoppning med att vara på plats under mässan är att fler ska få upp ögonen för oss. Novotek är vår distributör i Sverige och i norra Europa.

HighBytes Intellegence Hub är utvecklad för att hämta komplexa rådata som finns på fabriksgolvet och göra om det till användbar information. John förklarar att han träffar många som ofta säger sig ha problem med molnlagring. Det gäller även på Scanautomatic-mässan.

De säger att deras företag använder sig av molnlagring men upplever svårigheter med hur data ska användas.

Det är just det som är problemet, menar han.

Att ha en massiv databas, men där ingenting är strukturerat. Det är svårt att veta vad man letar efter, hur man hittar det eller hur data hör ihop. Många sparar bara data till ett moln de inte ens kan orientera sig i. HighByte hjälper till att organisera det.

Han fortsätter:

Det handlar om att få tillgång till data på ett sätt som inte gjorts tidigare. Det hjälper verkligen företag att påskynda sin digitala övergång, säger han till oss.

När det kommer till Intelligence Hub, vilka kan använda sig av programvaran?

John Harrington berättar att tjänsten passar företag på hela tillverkningsspektrumet.

Vi har sålt det till många olika branscher. Allt från företag inom bilindustrin till stål- och metallföretag. I takt med att företag mognar kring digitalisering finns vi här och väntar på dem, säger han avslutningsvis.

Fakta:

HighByte Intelligence Hub är en Industrial DataOps-mjukvarulösning designad speciellt för industriell datamodellering, leverans och styrning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109