23948sdkhjf

ABB står sig starka

Fokus på konkurrenskraft och lönsam tillväxt på ABB:s kapitalmarknadsdag. Den globala makroekonomin utvecklas som förväntat; företaget bekräftar sina mål.
ABB uppdaterar sin strategi för perioden 2011-2015 på sin årliga kapitalmarknadsdag idag, med fokus på ökad konkurrenskraft genom innovation, kostnadsbesparingar och produktivitetsförbättringar.

Når satta mål
Den globala ekonomin har hittills utvecklats såsom förväntades när företaget publicerade sin strategi och sina finansiella mål för 2011-2015 i november förra året, enligt ABB:s koncernchef Joe Hogan. ABB baserade sina tillväxtprognoser på en global avmattning i perioden 2011-2013 och en genomsnittlig global BNP-tillväxt på 3-4 procent under hela perioden. Företaget räknade också med att globala industriella investeringar – mätt som kundernas investeringar i nya anläggningar och produktionsresurser – ska öka i genomsnitt 5-6 procent per år fram till 2015, med störst ökning på tillväxtmarknaderna.

-Marknaden var varit utmanande under de första 18 månaderna i vår strategiska plan, speciellt utifrån de osäkerheter som råder runt eurons framtid, tillväxttakten i Kina och den fortsatta överkapaciteten i delar av kraftöverföringssektorn. ABB har dock lyckats leverera stabila resultat trots det volatila marknadsklimatet. Det är ett av våra huvudbudskap idag – ABB har unika styrkor sin portfölj, geografiska täckning, teknikbas och kostnadskultur som gör att vi levererar god avkastning genom konjunkturcykeln, säger koncernchef Joe Hogan i ett pressmeddelande.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11