23948sdkhjf

Förra arbetsgivaren populär när vd:n rekryterar till stålverket

Henrik Henriksson var tidigare vd på Scania men tillträdde som vd på H2 Green Steel 2021 – och många har gjort hans resa. Det skriver Dagens industri.

Scanias globala säkerhetschef Thomas Mohlén, lämnar sin tjänst för samma roll på H2 Green Steel. I en kommentar till Di skriver vd Henrik Henriksson att de rekryterar brett från olika bolag och att det är naturligt att det även sker från ett av regionens största tech- och industribolag.

I H2 Green Steels ledningsgrupp sitter också förre finansdirektören på Scanias japanska bolag, Jonas Lundin, som tidigare även jobbade med affärsutveckling på lastbilsföretaget. Idag är han strategidirektör på H2 Green Steel, sedan oktober 2021.

Även personaldirektör Sofia Gellar är med i ledningsgruppen sedan januari i år. Tidigare jobbade hon på avfuktningsföretaget Munters, där Wallenbergs investeringsbolag FAM äger 28 procent av kapitalet. FAM har även investerat stort i H2 Green Steel. Under två år jobbade Sofia Gellar även med personalfrågor på Scania.

Listan fortsätter. Hedvig Paradis, som tidigare haft flera roller på Scanias utvecklingsavdelning, är nu ansvarig för vätgastekniken på stålbolaget sedan september 2021. H2 Green Steels projekt manager är Elsa De Geer, som lämnade sin roll som ingenjör inom batteriutveckling på Scania i november 2021.

Förre detta Scaniaarbetaren Marita Nilsson började på stålbolaget i september i år. Där arbetar hon med teknikutveckling av elektrolysörer som ska användas vid tillverkning av vätgas. Under sin tid på Scania var hon med och utvecklade deras första vätgaslastbil och batteridrivna lastbil.

Även Karin Hallstan lämnade Scania för H2 Green Steel efter fem år på lastbilsbolaget. Detta kan tyckas surt för Scania, men företaget hoppas på framgångar för H2 Green Steel. Förra året investerade Scania i stålbolaget och man har även säkrat en order på minst 100 miljarder kronor.

Källa: Dagens industri

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stenbergs storsatsar på kompetensutveckling
Metallbrytning och biologisk mångfald – hur går det ihop?
Projekt om kvinnors hälsa ska få fler till byggsektorn
AM i metall går en ljus framtid till mötes
Hennes forskning om additiv tillverkning högintressant för flygindustrin
Podcast ska lära barn om metaller och svensk industrihistoria
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.203