23948sdkhjf

Så blir GE Additive:s nya metallskrivare

GE Additive, verksamma inom tillverkning av metalladditiv, har tidigare presenterat en ny Series 3-skrivare, samt en Binder Jet Line-plattform. I dagarna kom de också ut med ny information kring systemet som ska kunna printa metalldelar med hög upplösning och snabb takt.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att de räknar med att systemet ska kunna nå kund under andra halvan, 2023. Lanseringen av produkten har försenats något, vilket beror på gedigna tester av strategiska kunder. Detta för att vara säker på att systemet ska klara serieproduktion av stora volymer metalldelar.

Den nya serien ska också klara av att printa både stora och små delar med repeterbarhet och tillförlitlighet. Materialegenskaperna hos de printade delarna beskrivs även dem som jämförbara med gjutna delar, men på ett betydligt snabbare sätt. GE Additive menar att Series 3 ska kunna printa 100 gånger snabbare än traditionell additiv tillverkning.

Pulvret som uppstår ska också kunna avlägsnas utan att förstöra detaljer och det pulver som inte används ska återanvändas. Man ska också kunna använda sig av billigare material, än andra pulverbäddstekniker – på så sätt finns det också ekonomiska fördelar.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stenbergs storsatsar på kompetensutveckling
Metallbrytning och biologisk mångfald – hur går det ihop?
Projekt om kvinnors hälsa ska få fler till byggsektorn
AM i metall går en ljus framtid till mötes
Hennes forskning om additiv tillverkning högintressant för flygindustrin
Podcast ska lära barn om metaller och svensk industrihistoria
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.171