23948sdkhjf

Kvartalsrapport Gränges: "Stabilt kvartal, trots turbulent omvärld"

Gränges har släppt sin kvartalsrapport för tredje kvartalet.

Aluminiumbolaget Gränges redovisar i sin kvartalsrapport ett rörelseresultat på 269 miljoner kronor (219). 

Nettoomsättningen låg på 6 172 miljoner kronor (4 621), en ökning på cirka 33 procent jämfört med samma period förra året.

Under det tredje kvartalet var kassaflödet från den löpande verksamheten 530 miljoner kronor (-34). De rapporterar också om ett kassaflöde före finansieringsverksamheten justerat
för expansionsinvesteringar och förvärv som uppgår till 441 miljoner kronor. Det går att jämföra med förra årets minus 135 miljoner kronor.

Vidare skriver företaget att andelen inköpt återvunnet aluminium ökade till 31,1
procent från föregående 28,7 procent. 

Vd för Gränges, Jörgen Rosengren, kommenterar rapporten. 

Gränges har under de senaste 12 månaderna drabbats av kostnadsökningar på över 1,3 miljarder kronor och mycket stora fluktuationer i efterfrågan. Vi har också varit tvungna att hantera de effekter som kriget i Ukraina har haft på efterfrågan, utbud och energikostnader. Därtill den drastiska nedstängningen av vår verksamhet i Kina på grund av covid-19.

Avslutande ord från Jörgen Rosengren:

"Sammanfattningsvis har jag fullt förtroende för vår förmåga att fortsätta leverera starka resultat på både kort och lång sikt. Det gläder mig att återigen kunna presentera ett rekordhögt resultat hittills under 2022 och visa på goda framsteg mot våra långsiktiga
prioriteringar."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078