23948sdkhjf

Hexagon förvärvar minoritetsandel

Hexagon AB förvärvar 10 procent av aktierna i North West Geomatics Ltd - ett ledande företag inom flygfotografering
North West är ett ledande företag inom flygfotografering och erbjuder högkvalitativ kartläggning och relaterade geospatiala tjänster till ingenjörs- och karteringsföretag, miljöorganisationer och myndigheter. North West äger dessutom den största bildbanken med högupplösta bilder och data baserade på LiDAR (Light Detection and Ranging) i Kanada. North West deltar i storskaliga flygfotograferingsprojekt i USA och över hela världen.

”Tidigare i år investerade vi i Blom, ett ledande europeiskt företag som agerar på samma typ av marknad. Engagemanget i North West understryker vår strävan att omdefiniera det geospatiala ekosystemet och tillföra hela branschen en ny dimension", säger Ola Rollén, koncernchef och VD för Hexagon AB i ett pressmeddelande.

"North West är sedan länge partner till Leica Geosystems och Intergraph. Det utvidgade samarbetet med North West ökar kundnyttan i våra nuvarande erbjudanden och stärker vår förmåga att möta våra geospatiala kunders växande behov av branschledande lösningar.”

”North West ser fram emot att fortsätta ett redan väletablerat samarbete med Hexagon Geosystems och att bidra till breddningen av deras geospatiala kundbas”, säger Fred Welter, koncernchef och VD för North West.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.073