23948sdkhjf

Aluminiumföretag varslar personal

ProfilGruppen har beslutat att varsla om uppsägning av 25 anställda. Detta på grund osäkerhet kring konjunkturen och minskad efterfrågan. Metal Supply har pratat med vd och koncernchef Fredrik Zöögling.

Företaget har tidigare i somras valt att inte förlänga avtal med visstidsanställd personal, men nu drabbas alltså även de heltidsanställda.

Fredrik Zöögling är vd och koncernchef för ProfilGruppen. Han menar att beslutet kring uppsägningar är tråkigt, men nödvändigt. Vi frågar hur de berörda har tagit emot beskedet.

– I och med att vi har gjort en anpassning löpande med uppsägning av visstidsanställda i somras, så har man förståelse för att vi nu var framme vid att ta utav fastanställda.

Han fortsätter:

– De har tagit det på ett bra sätt. Det är klart att de är ledsna och tycker att det är bedrövligt, men det finns en stor förståelse.

Vad händer nu?

– Nu går vi in i facklig förhandling och har som mål att avsluta detta inom en månad, så att inte folk ska vänta på om de berörs av detta beslutet eller inte. De ska få ett besked och sen verkställs det, säger han till oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.174