23948sdkhjf

Aluminiumproducent ska minska klimatavtrycket med AI

Det är AFRY som med hjälp av artificiell intelligens, så kallat AI, ska minska klimatavtrycket hos Hydro Extrusion Sweden AB. Det framgår i ett pressmeddelande.

Hydro Extrusion Sweden är kunder till AFRY och ska genom AI optimera sina produktionsprocesser för att uppnå företagets hållbarhetsmål.

Genom analys av tidigare och nya produktionsdata ska Hydro få insikter om processen med stöd av AI.

Artificiell intelligens är ett kraftfullt verktyg för tillverkningsindustrin. Med hjälp av AI kan företag öka sin konkurrenskraft då produktionen blir automatiserad och processen regleras via datadrivna beslut.

Jonas Bjuhr, är vd för Hydro Extrusion Sweden AB. Han hade gärna sett att AI kommit in i företagets process tidigare.

– AI ger oss möjligheten att supportera vår tillverkningsprocess genom att i förväg rekommendera produktionsinställningar för specifika produkter, för att minimera kassation. Hade Hydro haft de insikter vi tack vare det här projektet har nu, skulle vi ha påbörjat detta arbete tidigare, säger han i ett pressmeddelande.

Nästa del i projektet är optimering av processparametrar. I den fasen kommer materialåtgången kunna reduceras, kvalitén förbättras, processen effektiviseras, produktionskostnaderna minska och i förlängningen också ge ett minskat klimatavtryck.

– Vi är på väg att få ett unikt recept som visar hur alla parametrar ska vara optimalt inställda för att varje unik produkt ska bli så bra som möjligt, säger Mats Borneling, AI-projektansvarig Hydro Extrusion Sweden AB.

Lukas Karlsson, Data Scientist och tekniskt ansvarig på AFRY, menar att projektet har visat stora möjligheter för framtiden och att AI är en del av lösningen för en mer hållbar värld.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078