23948sdkhjf

Arkivator i Falköping - 1 miljard i omsättning i rekonstruktion

Bristande likviditet på grund av för låg lönsamhet och bankernas ändrade kreditregler. Under onsdagen ansökte bolaget om företagsrekonstruktion hos Skövde tingsrätt.
-Arkivator är i grunden ett sunt företag men har den senaste tiden fått likviditetsproblem. Vi finner oss nu tyvärr tvungna att ansöka om företagsrekonstruktion, säger Anders Hultmark, Vd på Arkivator AB i ett pressmeddelande. Vi har under en tid inte haft tillräckligt bra lönsamhet och detta tillsammans med bankernas förändrade kreditregler till följd av bankernas högre kapitalkrav har gett oss akuta likviditetsproblem, fortsätter Anders Hultmark.

Arkivators kunder består framför allt av de ledande företagen inom fordons-, telekom- och förpackningsindustrin. Bolaget har ca 380 anställda med verksamhet i Falköping, Tidaholm, Värnamo, Göteborg och Växjö.

-Vi ser företagsrekonstruktionen som en möjlighet att överbrygga den akuta likviditetsbristen och samtidigt under ordnade former genomföra planerade strukturförändringar. Vi är övertygade om att kunna genomföra denna rekonstruktion utan att kunderna blir lidande. Vi kommer att föreslå våra fordringsägare ett ackord. Hur den uppgörelsen kommer att se ut är dock för tidigt att säga idag, säger Anders Hultmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081