23948sdkhjf

Cadcraft och AGS formerar Nordens starkaste mekanikteam

Svensk-norskt samarbete ger nya möjligheter för cad-kunderna. Cadcraft, Sveriges ledande systemintegratör inom cad och IT, och AGS, bolagets norska motsvarighet, har ingått ett långtgående avtal om samarbete.
Cadcraft i Borås och AGS avser att formera Nordens största och mest konkurrenskraftiga team för avancerade cadtjänster riktade mot tillverkande företag.
Teamet kommer vid sidan av Autodesks breda utbud av programvaror inom cad, också att erbjuda alla typer av specialiserade konsult- och tilläggstjänster liksom ett unikt, samordnat utbud vad gäller resurser.

-Det här är ett intressant samarbete som kommer att ge mekanik-kunderna i Sverige och Norge spännande möjligheter. Cadcraft är en stark Autodeskpartner på mekaniksidan, inte enbart i Sverige utan i hela norra Europa, och detsamma gäller för AGS i Norge. Idag behöver våra partnerföretag ha ganska mycket muskler; här bildas ett team med drygt 60 kvalificerade ingenjörer och systemutvecklare som gemensamt tar sig an utmaningarna i branschen. Det är viktigt i en tid när tekniken utvecklas mycket fort, säger Johan Nyman, partner manager hos Autodesk i Sverige i ett pressmeddelande.

Samma utmaningar
Flera omvärldsfaktorer har lett fram till de diskussioner som utmynnat i dagens avtal. Behovet av specialister blir allt mer uttalat på marknaden, vilket de båda bolagen nu tar sig an. Områden som automatisering, integration, PLM och konfigurering adresseras redan idag av bolagen, men kan utvecklas ännu mer, konstaterar man. Redan har Cadcraft och AGS ”lånat” resurser och specialistkompetens av varandra ad hoc, när kunderna behövt det. Bolagen möter även i övrigt samma slags utmaningar, ser samma typer av branschspecifika behov växa fram och står inför en explosion av nya behov i samband med den snabba utvecklingen av molnbaserade tjänster och så kallad ”infinite computing”.

Cadcrafts vd och delägare Torbjörn Johansson ser den nya konstellationen som ett sätt att fortsätta Cadcrafts strävan att ständigt erbjuda nya, bättre möjligheter att serva kunderna.

-Både AGS och vi har redan idag kapacitet att stötta hela värdekedjan hos en kund, från koncept till produktion och leverans. Tillsammans kan vi fokusera hårdare på branschspecifika lösningar och gemensam produktutveckling, som bland annat gör att vi kan leverera helt nyckelfärdiga lösningar, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14