23948sdkhjf

Ny VD till Stena Recycling

Staffan Persson axlar på sig rollen som ny VD och kommer fortsätta utveckla verksamheten på både lokal- och internationell nivå
Staffan Persson är från 1 september ny VD för Stena Recycling, Sveriges ledande återvinningsbolag. På bolagets 120 anläggningar återvinns varje år flera miljoner ton av svenska folkets kasserade prylar och näringslivets restprodukter.

– Stena ska fortsätta leda utvecklingen av marknadens bästa återvinningslösningar när det gäller service, lönsamhet, miljö och säkerhet, säger Staffan Persson i ett pressmeddelande.

Staffan Persson har i många år arbetat som VD för Stena Aluminium, ett annat bolag inom Stena Metallkoncernen. Som chef för Stena Recycling leder han bolaget in i framtiden med nya lösningar och innovationer för såväl näringsliv, offentlig sektor och hushåll.

Återvinningen ger effekt
– När vi agerar på marknaden ger det effekt och det är ett ansvar vi gillar och gör det bästa av. Vi är lokalt förankrade men genom vår storlek levererar vi allt från lokala till internationella kundlösningar. Till exempel bedriver vi en forskning i världsklass och har en egen tågverksamhet för avfallstransporter som ersätter många lastbilar på våra vägar.

– Hållbara lösningar står i fokus och här har vi rönt stora framgångar genom åren. Vår egen återvinning bidrar till att undvika 9,8 miljoner ton koldioxidutsläpp varje år. Så stor är vinsten med att använda återvunnet material istället för att nyproducera allt från skog, olja eller malm. Det bidraget till samhället ska vi fortsätta utveckla med full kraft.

Framtidsbransch
Staffan Persson framhåller att svensk återvinning går en ljus framtid till mötes. Och att nyttan med återvinning blivit allt tydligare för både företag och privatpersoner.

– Återvinning har blivit en självklar och viktig del i företagens hållbarhetsarbete. Även alla privatpersoner ska veta att minsta lilla sak som återvinns gör skillnad. En enda liten aluminiumburk som återvinns sparar energi som motsvarar dammsugning i hela tre timmar, säger Staffan Persson.

Leif Gustafsson, VD för Stena Recycling sedan 2008 övergår till rollen som affärsområdeschef för Stenas återvinning i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Polen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078