23948sdkhjf

Hydro och Velux i samarbete för minskade koldioxidutsläpp

Hydro har ingått samarbete med fönstertillverkaren Velux Group med gemensamt mål att minska koldioxidutsläpp. Det skriver Hydro i ett pressmeddelande.

Det uppsatta målet innebär att minska mängden koldioxid per aluminium vilket kommer bidra till Velux Groups mål om att halvera utsläppen från värdekedjan till år 2030.

Tanken är att Velux ska under 2,0 kilo koldioxidutsläpp per aluminium innan 2030. Målet inkluderar hela aluminiumvärdekedjan och grundas på genomsnittet av alla strängpressade aluminiumprofiler levererade till Velux från Hydro.

Man beräknar att partnerskapet kommer resultera i en 15 000 – 20 000 ton koldioxidminskning där 94 procent av koldioxidavtrycket härrör från material som används i produkterna. Dessa resultat förväntas nås innan slutet av året.

– Då byggnader står för nästan 40 procent av koldioxidutsläppen är det avgörande att materialen som används blir mer hållbara. Med denna övergång till att inkludera aluminiumprofiler med lågt koldioxidutsläpp i våra produkter tar vi ett steg närmare att uppnå Velux Group’s mest utmanande hållbarhetsmål – att minska våra scope 3-utsläpp med 50 procent fram till 2030, säger Tina Mayn, vice vd med ansvar över Products & Innovation inom Velux Group i pressmeddelandet.

Paul Warton är vice vd med ansvar över affärsområdet Hydro Extrusions. Han ser fram emot samarbetet och de gemensamt satta målen.

– Hydro Reduxa och Hydro Circal är utformade för att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål. Konsumenter och slutanvändare av avgörande byggkomponenter såsom fönster kommer att bli ännu mer klimatmedvetna i framtiden. På det sättet tar Hydro och Velux ansvar under hela värdekedjan. Vi är nöjda med det fördjupade samarbetet och ser fram emot framtida framgångarm, säger han.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallpriserna i november
Plåtbearbetningsföretaget investerar för framtiden
Triwa och SSAB:s först med konsumentprodukt i fossilfritt stål
MID 2022: Besök hos ABB
BMW investerar för att säkra tillgången på koppar
Åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.187