23948sdkhjf

Driftstart i Kiruna för högeffektiva signalsystem från Bombardier

Trafikverket inviger imorgon den nya järnvägen runt Kiruna, som är ett viktigt steg i stadens framtida utveckling. Samtidigt närmar sig projektet med att installera ett högeffektivt signalsystem för LKAB:s nya huvudnivå sin fullbordan
Bombardier har levererat ställverk och signalutrustning av typ EBILOCK 950/ställverk 95 till den 18 kilometer långa banan runt Kiruna. På grund av malmbrytningen uppstår deformationer i marken, vilket har lett till att den befintliga järnvägen i Kiruna nu ersätts med en ny järnvägssträckning utanför deformationszonen.

Världsledande kompetens
Bombardier är även engagerat i ett annat viktigt projekt i Kiruna. Arbetet med signalsystemet till LKAB:s nya huvudnivå KUJ 1365 går in i en intensiv fas med planerad leverans våren 2013.

-Vi gratulerar Trafikverket, LKAB och Kiruna till den nya järnvägen som är ett ytterligare bevis på den starka framtidstro som kännetecknar Malmfälten, säger Thomas Bimer, regionchef, Bombardier Rail Control Solutions i ett pressmeddelande.

Viktig roll i själva järnvägstrafiken på Malmbanan
-LKAB:s fortsatta utveckling är mycket viktig för regionen och för Sverige och vi på Bombardier är glada att kunna medverka i det arbetet, säger Klas Wåhlberg, vd, Bombardier Transportation Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109