23948sdkhjf

Lysande samarbete för Hydro

Hydro har tillsammans med belysningsföretaget Aura Light tagit fram en belysningsarmatur tillverkad i koldioxidsnålt aluminium. Det framgår i ett pressmeddelande.

I armaturen ”Helags”, avsedd för industrin, har koldioxidsnålt aluminium från Hydro använts i armaturhuset för att sänka produktens klimatavtryck.

Det valda aluminiumet i detta fall blev Hydro Reduxa, vilket är ett av Hydros grönare alternativ när det kommer till aluminium och består av primärt aluminium som producerats med förnybar energi. Reduxa har 4,5 gånger lägre koldioxid per kilo aluminium än det globala genomsnittet, tack vare energi från vatten, vind och sol.

Primärt kommer den att installeras i industrimiljöer, men det är fullt möjligt att installera den även i inomhusmiljöer. Armaturen finns i kapslingsklasserna IP23 och IP54, vilket gör att de även tål tuffare miljöer med smuts och damm. 

Hållbarhet finns i vårt DNA, och i framtagande av en ny produkt tittar vi på hur vi kan göra skillnad utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Att välja energieffektiva och långlivade komponenter och material som har ett lägre avtryck på miljön är självklart för oss, säger Rasmus Andersson, produktchef på Aura Light i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156