23948sdkhjf

Ståljätten i samarbete om fossilfria ståltillämpningar

SSAB ingår samarbete med Oshkosh Corporation om fossilfria ståltillämpningar. 

Oshkosh Corporation är ledande innovatör inom uppdragskritiska fordon och viktig utrustning. Till en början kommer företaget att använda det fossilfria stålet för att utveckla prototyper för sopbilar.

Vi är mycket glada över att kunna välkomna Oshkosh Corporation till vår partnergrupp. De är först i USA med att ta fram prototyper för kommersiella och industriella fordon i fossilfritt stål. Efterfrågan på fossilfritt stål fortsätter att öka globalt, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef på SSAB.

Han fortsätter:

Det här steget bekräftar vårt åtagande för att mildra effekterna av de globala klimatförändringarna, vilket vi gör genom att samarbeta med framåttänkande organisationer runt om i världen för att genomföra branschledande förändringar.

Brad Nelson är vd för McNeilus Truck and Manufacturing och vice vd för Oshkosh Corporation och han ser samarbetet som ett steg i rätt riktning.

Att skapa en mer hållbar framtid är centralt för vår strategiska vision. Som ledare och innovatör inom våra industrisektorer är Oshkosh Corporation stolta över att samarbeta med SSAB i detta globala initiativ, som ett nästa steg i vår strävan att leverera högpresterande och mer hållbara produkter till våra McNeilus Truck and Manufacturing-kunder.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hållbar transport i norr ska göra omställningen grönare
Metallindustrin: Påverkas arbetsviljan av ökad digitalisering?
Försäljningschefen: "Trenden med att flytta hem produktionen igen utmanar industrin"
Metallbörsen i veckan
SSAB:s kvartalsrapport: Ett starkt 2022
Forskare ska närstudera gröna omställningen i norr
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.235