23948sdkhjf

Uppvisning av SSAB:s fossilfria stål på IAA

Fossilfritt stål tillhörande SSAB visas upp av Hiab vid IAA TRANSPORTATION 2022 i tyska Hannover. Tack vare HYBRIT-tekniken avlägsnas i stort sett allt koldioxidutsläpp vid tillverkningsprocessen.

Hiab, som är en del av Cargotec, kommer att visa upp världens första lastväxlare tillverkad av fossilfritt stål. Trots det eliminerade koldioxidutsläppet har stålet samma egenskaper som tidigare.

Thomas Hörnfeldt är chef för hållbara affärer och omvärldsanalytiker på SSAB. Han kommenterar det fossilfria stålet i ett pressmeddelande.

Det är fantastiskt att se det här påtagliga resultatet av många SSAB-medarbetares hårda arbete för att producera de första volymerna av fossilfritt stål. Vi närmar oss steg för steg SSAB:s ambition att eliminera i stort sett alla CO2-utsläpp från ståltillverkning cirka 2030.

Om fyra år, 2026, hoppas SSAB på att göra det fossilfria stålet kommersiellt tillgängligt. Tillsammans har CargoTec och SSAB kommit överens om att lansera fossilfritt stål till lasthanteringsindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079