23948sdkhjf

Fjädertillverkaren expanderar till Turkiet

Lesjöfors meddelar att de tecknat avtal om att köpa 100 procent av den turkiska fjädertillverkaren Telforms aktier. Därmed utökar Lesjöfors sin produktionsplattform med ambition att bygga den ledande gruppen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter. Det framgår i ett pressmeddelande.

Telform producerar industrifjädrar till både inhemsk och internationell marknad med kunder i mer än 30 länder inom branscher som vitvaror, bygg och elektronik.

Det turkiska bolaget har 140 anställda och intäkter på 11 miljoner euro årligen. För Lesjöfors innebär det turkiska förvärvet ny geografisk plats med potential för tillväxt.

Vd för Lesjöfors, Ola Tengroth, ser hur förvärvet kommer att gynna bolaget.

Lesjöfors har följt Telform under en period och vi är imponerade av företagets verksamhet och kultur, som vi är övertygade om kommer att passa väl som en del av Lesjöfors. Genom förvärvet av Telform utökar Lesjöfors sin produktionsplattform och kapacitet för lågkostnadsproduktion, vilket möjliggör ytterligare produktionsoptimering i linje med Lesjöfors övergripande strategi. Dessutom ger förvärvet Lesjöfors tillgång till en ny marknad som är väl positionerad för att gynnas av ökad nearshoring. Jag ser därför fram emot att arbeta tillsammans med företaget och dess ledningsgrupp för att fortsätta utveckla och växa Telform, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.516