23948sdkhjf

Jernkontoret lanserar digital utbildning för järn- och stålindustrin

Jernkontorets teknikområde 60, Digitalisering, lanserade nyligen en basutbildning om digitalisering inom järn- och stålindustrin. Det skriver Jernkontoret på sin hemsida.

Utbildningen är egenutvecklad och syftar till att höja kunskapsnivån om digitalisering samt öka intresset för ny teknik. Digitalisering inom järn- och stålindustrin skapar många nya möjligheter men det kommer också med höga krav på företag och medarbetare, som förändrat arbetsinnehåll och krav på vidareutbildning.

Arbetsgruppen inom Teknikområde 60 inledde en kartläggning kring vilka utbildningar inom digitalisering som fanns på markaden. Detta med viljan att höja kunskapsnivån inom företag. Genom undersökningen fann man att befintliga utbildningar har för generellt innehåll och handlar om sådant som är svårt att applicera på just järn- och stålindustrin. Därför valde TO 60 att själva bistå med sådan utbildning.

– Arbetsgruppen fann ingen utbildning som motsvarade vad vi i TO 60 efterfrågade. Under 2021 tog vi därför beslut om att själva ta fram en lättillgänglig, digital basutbildning om digitalisering, skräddarsydd för järn- och stålindustrins anställda, berättar teknikområdets forskningschef Helena Malmqvist, Jernkontoret.

Fyra personer från medlemsföretagen i TO 60 har varit inblandade i att ta fram den digitala utbildningen. Anders Ulfvin på Alleima, Reine Lundin på Uddeholm och Pär Åkerbäck på SSAB har tillsammans med teknikområdets forskningschef på Jernkontoret Helena Malmqvist tagit fram underlaget.

Mia Isaksson, kompetensutvecklingsspecialist på Alleima har utvecklat och producerat utbildningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096