23948sdkhjf

Metaller och batteriavfall diskuteras på miljökonferens

I veckan deltar IVL Svenska Miljöinstitutet på ”Circular Materials Conference” i Skellefteå. Fokus ligger på cirkulära material, återvinning och hållbarhet. Bland annat kommer metaller och batteriavfall diskuteras.

En av talarna från IVL är Alexandra Wu som kommer att berätta om projektet ”Eliminate” som handlar om återvinning av litiumjonbatterier och vilken teknik som är bäst sedd ut ett miljö- och marknadsperspektiv.

– Användningen av litiumjonbatterier ökar snabbt och inom några år kommer det att finnas en mängd uttjänta batterier på marknaden. Då gäller det att det finns en väl fungerade återvinning på plats så att vi kan ta vara på alla värdefulla metaller som ingår i dessa batterier. Efterfrågan på metaller som kobolt, nickel, litium kommer att öka enormt och det är viktigt att vi säkrar resursförsörjningen inom Europa, säger Alexandra Wu i pressmeddelandet.

Vilken återvinningsteknik som är optimal, med hög återvinningsgrad av alla metaller, skiljer sig stort mellan länder och deras förutsättningar. Att undersöka detta, sett till både miljöpåverkan och resursåtgång, är vad projektet kommer ta avstamp i.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188