23948sdkhjf

Stål överallt – bygger ut lager med 10 000 kvadratmeter

– Just nu är det stål överallt där det inte ska vara. Vi har stål här. Och vi har stål i hamnen i Århus.

Det säger Kristian Sylvest, vd för stålgrossisten Dacapo Stainless, till Viborg Stifts Folkeblad.

Enligt direktören finns det framför allt två skäl till att mängden rostfritt stål på företagets tomt i Hårup vid Silkeborg ökar.

För det första har Dacapo Stainless verksamhet vuxit under de senaste åren. För det andra har den stora pressen som har lagts på leveranser av förnödenheter globalt gjort det viktigare för företagets kunder att vara säkra på att de inte kommer att ta slut på stål, men utan att vilja öka sitt eget lager av det.

– Så många kunder skyddar sig mot försörjningsproblem genom att vi agerar lager åt dem, säger Kristian Sylvest som förklarar för Viborg Stifts Folkeblad att stålgrossisternas roll har förändrats de senaste åren.

– Grossister har varit förbisedda i många år. Men det har skett ett skifte där värdet av vårt arbete har blivit mer synligt. Inte minst de senaste två åren, då leveranskedjorna har utmanats, påpekar Kristian Sylvest för tidningen.

Därför är han också nöjd med att Dacapo just nu har påbörjat en utbyggnad av lagret med hela 10 000 kvadratmeter.

Priserna rasar

Den viktiga rollen i leverantörskedjan och de kraftigt stigande priserna de senaste åren har också utlöst rekordstora konton för Dacapo.

Men nu rasar priserna och med ett enormt lager till högt inköpspris har stålgrossisten en räkning att betala.

– Förut sålde vi billigt stål till ett dyrt pris. Och så tjänar du pengar. Just nu säljer vi dyrt stål billigt, säger Kristian Sylvest, som är tacksam över att ha varit i branschen i många år.

– Jag är så glad att vår familj har gjort det här i 50 år, och jag i 30 år. För det krävs mossa på kylaren när försäljningspriset sjunker vertikalt, som det gör just nu. Det är våldsamt. Lika vansinnigt det gick upp, lika vansinnigt faller det ner för tillfället, säger han till Viborg Stifts Folkeblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.173