23948sdkhjf

Metalljättens HR-chef: Därför vill så många jobba hos oss

Efter att Karriärföretagen publicerat sin topp 10-lista över de mest attraktiva och spännande arbetsgivarna för unga civilingenjörer kom Boliden på tredje plats.

Boliden har idag över 6 000 anställda på sina anläggningar i Sverige, Finland, Norge och Irland – och enligt Karriärsföretagens lista finns det många studenter som vill plussa på de siffrorna. 

Vi har kontaktat Kurt-Ove Åhs, HR-chef på Boliden, för att höra vad som gör Boliden till en så åtråvärd arbetsgivare.

Vi vet att det blir allt viktigare för unga talanger att arbeta på företag där de kan vara kreativa, innovativa och även känner att de på jobbet kan bidra till ett högre syfte. Jag tror att budskapet om vårt arbete inom hållbarhet och hur nödvändiga våra metaller kommer att vara i omställningen till framtidens hållbara samhällen har nått fram.

Han fortsätter:

– Att vi dessutom ständigt flyttar gränserna när det gäller innovation och ny teknologi i vår bransch tror jag också tilltalar de unga ingenjörerna, säger han till oss.

Hur känns det att vara en så attraktiv arbetsplats?

Det känns naturligtvis jättekul att vårt arbetsgivarerbjudande når fram och upplevs som attraktivt, speciellt bland unga ingenjörer som är en väldigt viktig målgrupp för oss. Vi är många inom Boliden som jobbar långsiktigt inom detta område och detta resultat ger oss ett kvitto på att vi är på rätt väg och är mycket inspirerande inför framtiden, avslutar han.

Läs vår tidigare artikel "De 10 mest attraktiva arbetsgivarna – metallbolag på listan" här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.158