23948sdkhjf

Metall fokusområde när cirkulär materialanvändning ska diskuteras

I mitten på september kommer konferensen om cirkulär materialanvändning, Circular Materials Conference, gå av stapeln i Skellefteå. Bland annat ska cirkulär metallanvändning diskuteras.

Återvinningsföretaget Kuusakoski Recycling har mer än 100 år i branschen och återvinner olika typer av avfall, däribland metaller och järnskrot. Olov Boman, vd för Kuusakoski Recycling är en av talarna och berättar i ett pressmeddelande vikten av konferensen.

– Kommunikation med våra intressenter är A och O för oss. Genom att träffa andra i branschen blir vi bättre på att se både vilka lokala flöden det finns och hur vi kan förbättra dessa.

Konferensen har snart funnits med i tio år och grundades 2013 i Skellefteå. Då i samband med Bolidens start av e-kaldoverket vid Rönnskärsverken, där man bland annat återvinner metaller ur gamla mobiltelefoner.

Boliden har fortfarande en stor roll på konferensen. Sara Olsson är Sustainability Manager på Boliden Smelters och förklarar företagets deltagande.

– Vi har en vision att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. För att ta den rollen i samhället samt göra det på ett klimatvänligt sätt är det nödvändigt med cirkulär metallanvändning.

Hon fortsätter:

– Deltagandet ger oss möjlighet att förklara hur Bolidens metaller och vår produktion av dem bidrar till en cirkulär ekonomi med maximal samhällsnytta. Det är också ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter med näringsliv och akademi.

Det övergripande temat är i år nordiska lösningar för global förändring med fokusområden inom metall, elavfall, batterier, plast och byggnadsmaterial bland flera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.162