23948sdkhjf

Utökad testkapacitet i USA för Metso Outotec

Finska Metso Outotec har konsoliderat sina mineraltjänster i USA till en ensam anläggning i York, Pennsylvania på 5 500 kvm. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Kapaciteten hos testcentret kommer kontinuerligt att utvecklas med målet att täcka hela mineralkedjan för att stötta gruvindustrin världen över.

Chefen för processteknik på Metso Outotec, Alan Boylston, förklarar i pressmeddelandet:

– Mängden testaktivitet har ökat markant under det senaste året. Med mer utrymme och verksamhet på ett och samma ställe kan vi göra mycket mer länkade och pilotskaliga tester. Testcentret i York är specialiserat på standard- och egenutvecklade sliptester i både laboratorie- och pilotskala, med fokus även på slipning av FoU i nära samarbete med vårt kontor i York. Tillägget av pyrotestningsmöjligheter gör att vi också kan köra kalcinerings-, indurations- och torkningstester. För närvarande bygger vi också nya möjligheter för förtjocknings- och filtreringstester i bänk- och laboratorieskala.

Metso Outotec erbjuder en portfölj av testexpertis och kretssimulering till gruvindustrin. Den nyligen introducerade Geminex digitala tvillingen möjliggör för Metso Outotec att på ett effektivt sätt simulera och testa alternativa operationsscenarier baserat på noggranna processmodeller och verkliga data. 

Tillsammans med de omfattande testmöjligheterna som erbjuds av företagets globala nätverk av mineraltestanläggningar, tillåter detta gruvkunder att fatta kloka beslut gällande investering samt använda sina resurser på bästa sätt.

Metso Outotecs globala nätverk av mineraltestanläggningar täcker alla delar i processen, från finfördelning via separation till filtrering, raffinering och pyrobearbetning. Deras viktigaste testcenter finns i USA, Brasilien, Chile, Peru, Finland och Australien. Metso Outotec genomför även individuella tester på flera andra platser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157