23948sdkhjf

Utvecklar nedbrytbara metallimplantat som efterliknar benstomme

Företaget i LBM Sweden utvecklar implantat av magnesiumlegeringar som enligt företaget har egenskaper som liknar de hos naturlig benstomme. Metallerna uppges ha liknande hållfasthet, elasticitet och styvhet som ben, till skillnad från titan som idag ofta används inom ortopedin. Företaget uppger också att metallerna de använder i legeringarna långsamt bryts ner i kroppen utan att lämna några restprodukter.

– Vårt mål är att göra implantat för bland annat ortopedi som är bättre än de som finns på marknaden, säger Dmytro Orlov, vd för LBM Sweden i ett pressmeddelande.

Dmytro Orlovs har en professur i materialteknik från Lunds tekniska högskola och har arbetat internationellt med materialutveckling i över 20 år. LBM Sweden bygger på den forskning som han bedrivit. Han driver företaget tillsammans med Steve Miller, med erfarenhet av kommersialisering och produktutveckling från andra uppstartföretag.

– Det ska bli väldigt spännande att stötta Dmytro och Steve att kommersialisera produkter baserade på deras innovation inom materialteknik som har stor potential att förbättra ortopedivården. Dessutom är avancerade material ett av de fokusområden där Skåne har kompetens i världsklass, och som Region Skåne därför satsar på för att stärka innovationskraften, säger Lina Boreson, operativ chef för Smile Incubator i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156