23948sdkhjf

Vattenfall flyttar

Energikoncernen flyttar huvudkontoret till nya Arenastaden i Solna och slår därmed samman tre kontor och sammanlagt dryga 2000 anställda i Stockholmsområdet
Den 1 september flyttar Vattenfall in i en av Sveriges mest energieffektiva kontorsbyggnader i Arenastaden, Solna. I de toppmoderna lokalerna samlas företagets drygt 2.000 anställda i Stockholmsområdet, som hittills har arbetat på tre olika kontor.

Energieffektivt med högsta betyg
Vattenfalls nya huvudkontor ligger strax norr om Stockholm och består av fyra sammanlänkade hus som är 8-14 våningar höga. Miljökraven har spelat stor roll för utformningen, eftersom klimatfrågan är central i Vattenfalls verksamhet. Den nya kontorsbyggnaden kommer att ha lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning ”GreenBuilding” kräver, bland annat genom värme och el från sol- och vindkraft.

Kontoret ska klassas enligt högsta betyg, A, i Bygga-bo-dialogen som är ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för att få en utveckling mot en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079